Slovensko arheološko društvo objavlja po 2.–7. členu Pravilnika o podeljevanju nagrad Slovenskega arheološkega društva

Preberi več

31. marec 2016 ob 16.00 Narodni muzej Slovenije, Metelkova.

Preberi več

Objavljamo program strokovnega srečanja SAD: Arheologija v letu 2015, ki bo v četrtek 31.marca in petek 1. aprila 2016.

Preberi več

Slavko Ciglenečki je svojo raziskovalno pot posvetil proučevanju slovenskega ozemlja v poznoantičnem obdobju. Njegovo delo odlikujeta izrazit občutek za topografijo in temeljito poznavanje materialne kulture. S svojimi raziskavami je Slovenijo postavil na znanstveni zemljevid rimskega imperija v pozni antiki in se v mednarodnem prostoru uveljavil kot eden vodilnih raziskovalcev tega obdobja.

Preberi več

Priznanje SAD za izjemen enkratni dosežek s področja arheologije Juretu Kusetiču, red. prof. dr. Petru Kosu, Andreji Breznik in Marku Stokinu za knjigo Claustra Alpium Iuliarum – med raziskovanjem in upravljanjem.

Preberi več

Priznanje SAD za izjemen enkratni dosežek s področja arheologije akad. red. prof. dr. Bibi Teržan in doc. dr. Matiji Črešnarju za uredniško in avtorsko delo pri izdaji znanstvene monografije Absolutno datiranje bronaste in železne dobe na Slovenskem.

Preberi več

Ljuben Dimikaroski se je rodil leta 1952 v Prilepu v Makedoniji. V sedemdesetih letih je končal študij na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani. Kot trobentač poklicno deluje v orkestru ljubljanskega SNG Opera in balet, obenem pa kot pevec in vodja vokalnega kvarteta Pella, ki deluje v okviru Makedonskega kulturnega društva, oživlja in širi makedonsko glasbeno etnološko dediščino.

Preberi več

Slovensko arheološko društvo organizira v petek, dne 23. oktobra 2015, strokovno ekskurzijo v Karnijo (Italija). Ogledali si bomo srednjeveški muzej v Attimisu, etnografski muzej v Tolmezzu ter arheološki muzej in ostaline rimskega naselja Iulium Carnicum v Zugliu. Če bo čas, se bomo podali do cerkve S. Pietro. Ekskurzija je celodnevna, stroški prevoza so 25 Eur, vstopnino se po potrebi plača posebej. Prijave na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Preberi več

stran 1 od 4

Donacija dohodnine

Po zakonu o dohodnini lahko davčni zavezanci do 0,5 odstotka dohodnine, odmerjene od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, namenijo tudi našemu društvu. Vaš pristanek za donacijo morate Davčni upravi RS (DURS) sporočiti do 31. decembra v tekočem letu.

Obrazec za donacijo 0,5 % dohodnine

Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o tem.